Navigation

Tekne çapası teknenin tutunmasını sağlayan ve her teknede olan bir aparattır. Demirden olan çapaların kullanımı tekne ve zemine göre farklılık gösterir. Dünyada belli bir süre aynı çapa modelleri kullanıldı. Fakat gelişen teknoloji ile birlikte çapalar da gelişmeye başladı. Pek çok araştırmacı hangi demirin en iyi tutunmayı yaptığına dair büyük araştırmalar yapıyor. Ama bu durum piyasaya sadece ticari amaçlı çıkan çapaların önüne geçemiyor. Bazı çapalar sadece para kazanmak için piyasaya sürülüyor.

Tekne Çapası Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Ticari amaçla üretilen tarz bir çapa seçimi yapmamak için de çapaların işlevini bilmek son derece önemli. Ayrıca hangi tekne hangi çapa ile daha iyi performans gösteriyor bunları araştırmak ve bilmek gerekiyor. İlk olarak demir seçilirken ağırlık kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir adımdır. Teknenin teknik özelliklerine en uygun demiri kullanmak her zaman daha iyi sonuçlar verecektir. Ayrıca kullanılacak demir ırgatın başarı ile çalıştırması da son derece önemli bir etkendir.

Bu yüzden de her zaman ağır demir en iyi sonucu veriri algısı oldukça yanlıştır. Teknenin kullanıldığı bölge de demir seçimini etkiler. Kum ya da kayalık olması demir modelini belirlemede yardımcı olur. Fakat genellikle denizde sabit bir kum ya da kayalık alan yoktur. En çok tercih edilen güzergahlar göze alınarak genel bir demiş seçimi yapılmalıdır.

  • Aug 12, 2023
  • Comments: 0
Comments: 0

No comments

Leave a Reply

Your email address cannot be published. Required fields are marked*